×
Home Route Werk Info

Where life begins

In 2019 was ik in verwachting. Ik zou moeder worden, mijn lichaam veranderde zonder dat ik daar bewust iets voor hoefde te doen, het groeide gewoon in mij. Bij en echo zie je dat alles erop en eraan zit, hartklepjes die al bewegen.. een hele ruggengraat.. zo bijzonder, een echt kunstwerk kan je wel zeggen. Ontstaan door de tijd, door liefde, door aandacht. Het inspireerde mij om er een schilderij van te maken. We zijn allemaal zo begonnen, gegroeid, in de buik van onze moeder. Een stukje leven voordat we echt op de aarde kwamen, voordat we echt begonnen te leven, te ontdekken en verder te ontwikkelen.

En toen was ze geboren.. Een nieuw leven.. En een nieuw avontuur is begonnen voor haar maar ook voor mij.

Door al deze veranderingen, ik die opeens niet meer verantwoordelijk is voor mijn eigen leven maar ook voor die van mijn kind. Verantwoordelijk voor een fijne leefomgeving en eigenlijk voor de gehele omgeving om ons heen. Wat houdt dat nou eigenlijk in? Wat is de kern van een fijn leven? Wat is de essentie van ons leven? Wat is het doel? We komen en we gaan, maar het leven aan zich blijft bestaan.. de wereld draait door, de cyclus van het leven draait door met elke keer nieuwe spelers..

Met deze vragen ben ik de afgelopen twee jaar bezig geweest en heb meerdere werken gemaakt die allemaal een stukje van het leven weerspiegelen. Ik ben Marijke Flapper, een creatieveling die nieuwsgierig is naar het leven en houdt van de diversiteit. Schilderen is iets wat ik vanaf jonge leeftijd al doe en waarschijnlijk ook zal blijven doen :)

Creative works Beeldende kunst

Waar kan ik dit werk in de stad bekijken?

Maagjesbolwerk
routekaart
315 B4 AEE 43 FF 430 F 99 D8 5 B1 D509 FF46 D

Marijke Flapper

Mooie dingen maak je niet alleen maar voor jezelf. Althans, ik zou graag willen dat mooie dingen gedeeld worden; dat ze de wereld over gaan. In mijn werk probeer ik door middel van kunst een verhaal, gevoel of situatie over te brengen. Ik vind het belangrijk dat mensen mijn kunst associëren met hun eigen beelden en herinneringen.

Misschien ook interessant?

Overzicht van al het werk
Proto Zwolle // 26 juni t/m 05 juli //
Proto Zwolle // 26 juni t/m 05 juli //