×
Home Route Werk Info

Het Land der Blinden

Gemanipuleerde foto op Dibond: 120/48

Mijn werk het Land der Blinden verwijst letterlijk naar het spreekwoordelijke binnen en buiten door de blinden die binnen van buiten scheiden. In dit geval zijn de blinden ook nog half doorlatend waardoor het geen zich buiten afspeelt deels aan het oog onttrokken wordt. En, wat blijft aan het oog onttrokken?

Dit werk sluit aan op een eerder werk wat ik ingezonden heb voor de digitale expositie Stilleven van de Stadkamer getiteld Luxe = Flex.

Raambedekking, jaloezieën, luxaflex blijken voor mij kennelijk de ideale vertaalslag om deze periode te kenmerken.

In het land der blinden, zo weet iedereen, is eenoog koning. Ook dat vind ik passend in een crisis met ongekende onzekerheden. Meningen zijn er genoeg maar helpen die in dit geval of zijn het de termieten die de laatste stoelpoot onder de eensgezindheid weg eten? We moeten ons zelf een weg banen door feiten, nepfeiten, ongewenste feiten en wishful thinking. De mens is geneigd naar opportunisme en het nieuws wat hem het beste past kan zomaar ook het meest waar zijn en is eenoog plotseling koning.

Creative works Beeldende kunst

Waar kan ik dit werk in de stad bekijken?

Maagjesbolwerk
routekaart
Images

Marit Otto

Hallo ik ben Marit Otto. Ik ben beeldend kunstenaar met een multi disciplinaire beroepspraktijk. Naast mijn autonome werk ben ik actief met kunstprojecten in concept en uitvoering, community art projecten, educatieve projecten, ben ik grafisch ontwerper, kunstcoach, gastcurator en werk ik daarnaast als museumdocent bij de Fundatie. Binnen mijn atelier maak ik het onderscheid tussen Atelier Marit Otto, autonome kunst en Atelier007, de toegepaste kant.

Misschien ook interessant?

Overzicht van al het werk
Proto Zwolle // 26 juni t/m 05 juli //
Proto Zwolle // 26 juni t/m 05 juli //