×
Home Blokkenschema Locaties Uitgelicht werk Ontdek Kennisfestival Changemakers Hooked Art flow Zwolle

Less Tiny house

Nederland heeft een enorm woningtekort. Om het probleem nog groter te maken, zijn de woningen die beschikbaar komen zo erg in de prijs gestegen dat deze voor de gemiddelde Nederlander steeds slechter betaalbaar zijn.

Er is in Nederland ontzettend veel braakliggende grond. Dit zijn stukken grond waar soms nog helemaal geen plan voor ligt, of wat nog lang niet gereed is voor uitvoering. De braakliggende stukken grond bieden een enorme kans voor de woningmarkt. Wat als we juist die locaties inzetten voor de starters?

In deze afstudeeropdracht is een woning ontworpen specifiek gericht op tijdelijk gebruik door starters op de woningmarkt die nu geen eigen woning kunnen vinden. De woning is ontworpen als ‘opstapwoning’, wat inhoudt dat de starter er maximaal 3 jaar kan blijven wonen. Hiermee wordt de starter aangemoedigd actief te blijven zoeken naar een volwaardige, eigen woning.

De woningen kunnen worden geplaatst op elk willekeurig stuk grond. Ze zijn gemakkelijk verplaatsbaar voor het geval dat het terrein bebouwd zal gaan worden. Ze zijn duurzaam, (bijna) zelfvoorzienend, en bieden ruimte aan een stel woningzoekenden.

Dit is mijn oplossing voor het woningtekort. Dit is het Less Tiny House.

Windesheim Bouwkunde

Waar kan ik dit werk in de stad bekijken?

routekaart
Scan 011

Luc Dijkman

Windesheim, Bouwkunde. Locatie 15, Perron 038

Misschien ook interessant?

Overzicht van al het werk
Proto Zwolle // 24 juni t/m 10 juli //
Proto Zwolle // 24 juni t/m 10 juli //