×
Home Blokkenschema Locaties Uitgelicht werk Ontdek Kennisfestival Changemakers Hooked Art flow Zwolle

Escalator

Deze hele omgeving doet mij denken aan een industriële lopende band. Een lopende band van poppen. Kleine doorsnee plastic torso’s in afwachting van een ontmoeting met hun lichaamsdelen ergens in het proces. Hoofden, armen, benen, haar en ogen worden er systematisch opgeschroefd en op gelijmd totdat uiteindelijk ook de naakte schaamte wordt bedekt met schattige poppen kleren. De lopende band komt tot een eind zodra het perfecte complete en betere speelgoed personages zijn geworden. Klaar om te rock en dollen in hun kunstmatige poppen levens.

Maar wat doet de haai hier? Wat staat hier te gebeuren? Wat escaleert hier op de escalator?

---

Kenmerkend voor mijn autonome werk is de centrale rol voor de mens in vorm en gedrag. Het is vaak een weerspiegeling van actuele maatschappelijke thema’s maar ook het alledaagse en het persoonlijke zijn belangrijke inspiratiebronnen. Hoewel mijn werk esthetisch is om te zien schuilt er vaak een soort onbehagen in. Schurende esthetiek. Deze tweeledigheid of dubbelheid is ook een terugkerend gegeven. Zie je wat je ziet?.

De beelden die ontstaan begeven zich vaak op het snijvlak van fictie, realisme, grafisch en plastisch. Mijn autonome werk bestaat uit schilderijen, beelden en fotobewerkingen.

Dit zie je ook terug in de video REMAINS OF TODAY. Dit is een serie van de meer dan 200 communicerende kunstwerken. Muzikant en producer Ali Reza Tahoeni (A.R.T.) heeft soundtracks gemaakt bij elk individueel kunstwerk. Zoals Ali reageerde op mijn werk, reageer ik weer op zijn muziek met mijn videoart wat correspondeert met zowel het ritme van de muziek als met de filosofische bespiegelingen van het originele kunstwerk.

Creative Works Beeldende kunst

Waar kan ik dit werk in de stad bekijken?

routekaart
Portrait at work videostill Hands Morendust by Raymond van Olphen

Marit Otto

Ik ben sinds 1994 werkzaam als beeldend kunstenaar. Mijn atelier is gevestigd aan de Rieteweg 10 te Zwolle. Ik ben een multidisciplinaire kunstenaar met een grafische achtergrond.

Misschien ook interessant?

Overzicht van al het werk
Proto Zwolle // 30 juni t/m 09 juli //
Proto Zwolle // 30 juni t/m 09 juli //