×
Home Blokkenschema Locaties Uitgelicht werk Ontdek Kennisfestival Changemakers Hooked Art flow Zwolle

De Materialenhub

Het ontwerpen van een Materialenhub in het plangebied ‘De Tippe’ in Zwolle. Denk hierbij aan een materialenloods, buurtwerkplaats, kleinschalige werkplekken/ateliers, kringloop of repairlokaal en een gelegenheid om te sporten (klimmen/boulderen). De Materialenhub kan uitgroeien tot een flexibel circulair gebouw met verschillende (recreatieve) functies. De entree/kopgevel dient als landmark met een stedelijk karakter. Het gaat om een gebouw met een bruto vloeroppervlak van circa 4.000 m2 verdeeld over meerdere bouwlagen.

De Tippe is een gebied van circa 63 ha. aan de westzijde van het huidige Stadshagen, en is nu nog een geïsoleerd stukje polder, ingeklemd tussen de Kamperspoorlijn en de Hasselterweg (N331).

Wanneer je de weg hier volgt kom je uiteindelijk bij het centraal station uit. De ligging van De Tippe wordt sterk bepaald door de spoordijk, het tracé van de Hasselterweg en de naastgelegen geluidswallen. Een belangrijke opgave voor De Tippe is het vormgeven van een directe verbinding met het IJssellandschap en het verweven van de landschappelijke kwaliteiten in het Ontwikkelplan.Windesheim Bouwkunde

Waar kan ik dit werk in de stad bekijken?

routekaart
Fotomarlijnejulian

Marlijne van der Palen & Julian van Putten

Windesheim, Bouwkunde. Locatie 15, Perron 038

Misschien ook interessant?

Overzicht van al het werk
Proto Zwolle // 24 juni t/m 10 juli //
Proto Zwolle // 24 juni t/m 10 juli //