proto zwolle
Grote kerk

6 Juli 12:00 - 21:00uur / Grote kerk / evenement

ROOMdag: HUMAN MATTERS FUTURE

Tijdens de finals van ArtEZ academie voor Art & Design Zwolle organiseren wij een openbare ROOMdag met een HUMAN MATTERS-programma over actualiteit en betekenis van kunst, design en kunstonderwijs. Deze dag is voor iedereen met belangstelling voor kunst en human matters gratis te bezoeken.

ROOMLUNCH | 12.00 - 13.00 uur

Lekker lunchen voor een prima prijs! Schrijf je ook in voor voor een ROOMJAM (of doe dat eerder per e-mail).

ROOMJAMS | 13.00 - 14.30 uur

In een jam zet je in korte tijd een actueel onderwerp op scherp. Een goede jam is betrokken, ideeënrijk en concreet. In elke jam wordt finalswerk van enkele afstudeerders betrokken.

ROOMJAMS zijn via inschrijving toegankelijk voor studenten en publiek van buiten. Aanmelden via FinalsRoom@artez.nl

Startlocatie jams: ingang Grote Kerk

ROOMJAM 1 - VOERMAN

Het is niet makkelijk om het goede te doen in de huidige complexe wereld. Kunstenaars en architecten proberen het o.a. door utopische visioenen te ontwikkelen. Hoe werkt dat?
Moderator: beeldend kunstenaar Rob Voerman

ROOMJAM 2 - SPACEWORK (performance)

Waarom doe ik de dingen die ik doe? Laat je uit je dagelijkse routine halen. Zonnebril af, oordopjes uit en zintuigen aan. Vanaf de startlocatie gaat SpaceWork de stad in.
Moderator: Kirsten Bothoff. Spacework is haar afstudeerproject voor de ArtEZ opleiding Docent Theater in Zwolle.

ROOMJAM 3 - HEDENDAAGSE NARRATIEVEN

Wat is de rol van beeldenmakers in het digitale tijdperk als het gaat om representatie. Hoe kunnen kunstenaars nieuwe media inzetten voor nieuwe perspectieven en inclusiever geluid? En daarmee de heersende beeldvorming van de mainstream media doen kantelen?
Moderator: transmedia film- en documentairemakers Polina Medvedeva en Isaura Sanwirjatmo

ROOMJAM 4 - PRIVATE - PUBLIC

Question: the line between. Public and private has become fluid and this puts modern man under pressure. What can spacial design research do to help?
Moderator: Peter Thule Kristensen, Head of the Master Programme Spatial Design, KADK Core Scholar in Centre for Privacy Studies, University of Copenhagen.

ROOMJAM 5 - DE STRIJD OM DE KUNST

De strijd om de kunst is losgebarsten. Niet langer is het een vrijplaats voor ontroerende, verwarrende en ongemakkelijke uitingen. Nu gaat het om publieksbereik en politieke strategie. Harma houdt het voor gezien. Wat komt ervoor in de plaats?
Moderator: Harma Heikens

ROOMJAM 6 - IDENTITEIT = EEN UITVINDING

Kevin Holtkamp onderzoekt in zijn examenwerk de maakbaarheid van de menselijke identiteit. Deze jam wordt een interactieve ontmoeting tussen beelden en ideeën rondom de uitvinding van de identiteit.
Moderator: Kevin Holtkamp, finals student Docent Beeldende Kunst en Vormgeving ArtEZ Zwolle.

Pauze - koffie en thee

ROOMLECTURES | Peter Thule Kristensen |15.00 - 15.45 uur

Peter Thule Kristensen, Head of the Master Programme Spatial Design, KADK
Core Scholar in Centre for Privacy Studies, University of Copenhagen. In his lecture Kristensen wil connect the history of the Thorvaldsen museum in Copenhagen with the role of the architect Bindesbøll as an innovator and as an initiator of working with other disciplines that led to this ‘Gesamtkunstwerk’. The museum was viewed by many in its day as a political monument to freedom.

ROOMLECTURES | Aimee de Jongh |15.45 - 16.30 uur

Aimée de Jongh, stripmaker, spreekt over haar beeldreportage De Wachtkamer van Europa. Dit werk ontstond uit haar bezoek aan vluchtelingenkamp Kara Tepe, op het Griekse eiland Lesbos, in oktober 2017. Fotografie en film zijn verboden in de vluchtelingenkampen, daarom maakte de Jongh een getekend verslag van het leven in het kamp. Ze spreekt over hoe je door te tekenen contact kunt maken en in gesprek raakt. En over het verschil tussen de snelle dagelijks mediaberichtgeving en de langzamere werkwijze van een journalistieke striptekenaar.

Pauze - koffie en thee

ROOMTALK | HUMAN MATTERS LECTURE 2018: Kees Vuyk - een kunst die ertoe doet |17.00 - 17.45 uur

Kees Vuyk, filosoof en recent winnaar van de Socrates wisselbeker voor zijn boek Oude en Nieuwe Ongelijkheid, spreekt de Human Matters Lecture 2018 uit. Hij roept kunstenaars op om niet alleen de wereld te willen verbeteren, maar haar ook mooier te willen maken. De tekst van Vuyk wordt opgenomen in het boek Human Matters, dat eind 2018 verschijnt ter gelegenheid van het jubileum van ArtEZ academie voor Art & Design Zwolle.

AFTRAP JUBILEUMJAAR 2018-2019 | 17.45 uur

Door Wilhelm Weitkmap directeur ArtEZ academie voor Art & Design Zwolle

EETCAFE | 18.00 uur

Voor weinig geld, lekker eten en drinken

ROOM | VOORSTELLING LIVE | 19.00 - 19.50 uur

De voorstelling LIVE geeft je alles waarvan je niet wist dat je het wilde! Het geeft een surrealistische inkijk in de hysterie van de hedendaagse beeldcultuur. De tv draait door terwijl jij er bij zit! Kom niet te dichtbij want dat is slecht voor je ogen! In deze TV performance draaien er continu beelden voor je netflix langs, maar wat betekent het allemaal? En wat zie je eigenlijk wel en wat zie je niet op tv? Welke invloed hebben al die beelden op ons?

Live is het afstudeerproject van regisseur Storm Vogel aan de ArtEZ opleiding voor Docent Theater in Zwolle. De spelers komen van theatergroep The Young Ones. De voorstelling Live gooide hoge ogen tijdens het Young Ones Festival in maart 2018.

ROOMCAFE OPEN | 20.00 - 21.00 uur

ROOMdag: HUMAN MATTERS FUTURE

5 Juli 11.00 - 21.00 / 6 Juli 11.00 - 21.00 / 7 Juli 11.00 - 18.00 / 8 Juli 11.00 - 17.00 / Grote kerk / tentoonstelling

ArtEZ finals Academie voor Art & Design Zwolle, 5 t/m 15 juli 2018

De eindexamen studenten van ArtEZ Academie voor Art & Design in Zwolle presenteren van 5 t/m 15 juli hun eindexamenwerk. Het moment om kennis te maken met de nieuwe lichting striptekenaars, animatoren, illustratoren, ruimtelijk ontwerpers, interieurvormgevers, grafisch ontwerpers en docenten beeldende kunst en vormgeving.

Benieuwd naar het finals aanbod per opleiding? Kijk dan op één van de links hieronder:

Animation Design
Comic Design
Graphic Design
Illustration Design
Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
Interieurarchitectuur (IN__architectuur Associate degree)
Interieurarchitectuur (IN__architectuur Bachelor)
Master Interieurarchitectuur (IN__architecture)
Master Kunsteducatie

Naast de tentoonstellingen van de studenten, is er tijdens de finals Art & Design Zwolle meer te zien en te doen. De ROOMdag HUMAN MATTERS FUTURE biedt een programma over actualiteit en de betekenis van kunst, design en kunstonderwijs. Tijdens de ArtEZ finals tours ontdek je nieuwe manieren om kunst te maken, ontmoet je de makers en krijg je inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Oud-studenten laten hun werk zien bij Retroperspectief.

Kijk voor het volledige programma op finals.artez.nl

ArtEZ finals Academie voor Art & Design Zwolle, 5 t/m 15 juli 2018
Museum de Fundatie

5 Juli 11:00 - 17:00uur / 6 Juli 11:00 - 17:00uur / 7 Juli 11:00 - 17:00uur / 8 Juli 11:00 - 17:00uur / Museum de Fundatie / evenement

Cibap graduates 2018 - Cibap Talent Awards

Vanaf 5 juli 2018 toont een groot aantal examenkandidaten hun eindwerk op diverse locaties in de binnenstad van Zwolle onder de titel ‘Cibap Graduates 2018’. Alle opleidingen zijn vertegenwoordigd: Mediavormgever, Ruimtelijk Vormgever, Creatief Vakman, Specialist schilder, Filmmaker (AV) en fotograaf, Visueel deSigner en Grafisch ontwerper. Per opleiding worden op het Cibap ieder jaar drie studenten genomineerd voor de Cibap Talent Award. Hun werk is te zien in Museum de Fundatie.

Cibap graduates 2018 - Cibap Talent Awards
Openbare ruimte binnenstad

5 Juli 11:00 - 17:00uur / 6 Juli 11:00 - 17:00uur / 7 Juli 11:00 - 17:00uur / 8 Juli 11:00 - 17:00uur / Openbare ruimte binnenstad / evenement

Cibap Graduates - On the Move!

Cibap Graduates gaat dit jaar letterlijk ‘On the move!’ . Drie caravans hebben een spectaculaire transformatie ondergaan en zullen als mini-pop-up-museums tijdens PROTO te zien zijn in de binnenstad. De caravans staan bij de Sassenpoort, naast de Broerenkerk (Waanders in de Broeren) en in de Luttekestraat naast de Grote Kerk.

Cibap Graduates - On the Move!

5 Juli 08.00 - 00.00 / 6 Juli 08.00 - 00.00 / 7 Juli 08.00 - 00.00 / 8 Juli 08.00 - 00.00 / Openbare ruimte binnenstad / evenement

Architectuur in het nauw

Stegen in de Zwolse binnenstad worden bewerkt tot in het oog springende architectonische objecten. De tot de verbeelding sprekende stegen, worden tijdens de biënnale onderworpen aan die zelfde verbeelding en gezamenlijk omgevormd tot nieuwe stedelijke ruimtes.

http://stichtingzap.nl

Ontworpen en ontwikkeld door verschillende Zwolse Architectenbureaus

Architectuur in het nauw

5 Juli 20:00 - 22:00 / Openbare ruimte binnenstad / evenement

Stadswandeling Architectuur in het nauw

Stadswandeling langs de stegen met uitleg over het ontwerp door Zwolse architecten

Ontworpen en ontwikkeld door verschillende Zwolse Architectenbureaus

http://stichtingzap.nl

Stadswandeling Architectuur in het nauw

8 Juli 10:00 - 13:00 / Openbare ruimte binnenstad / evenement

Urban Trail Zwolle

Rennen door stegen en gebouwen tijdens de 2e Urban Trail Zwolle.

https://www.zwolleurbantrail.nl/

Organisatie Golazo Sports SX

Urban Trail Zwolle
Schouwburg Odeon

5 Juli 10.00 - 21.00 / 6 Juli 10.00 - 21.00 / 7 Juli 10.00 - 21.00 / 8 Juli 10.00 - 18.00 / Schouwburg Odeon / tentoonstelling

Mode-expositie ‘‘RE-FUSING’’

RE-FUSING staat voor een samenvoeging van ongelijksoortige zaken tot één geheel.

Mode is een spiegel van de tijdgeest. Onze huidige tijdgeest is er één die wordt gedomineerd door tegenstellingen: Oude wereld en nieuwe wereld, arm en rijk, vooruitgang wedijvert met behoudendheid, high culture tegen low culture, nieuwe technologie en oude ambacht. Ook in de mode vormen verschillen en uitersten geen barrière maar bieden zij juist kansen voor nieuwe ideeën en oplossingen. Modestudenten van het Deltion College exposeren hun creaties rondom RE-FUSING, een unieke verzameling kledingstukken in een mix van de oude en de nieuwe wereld, handgemaakt en nieuwe technologieen, sport, chic en eclectisch denken, constructie en deconstructie en gendervrije kleding.

Mode-expositie ‘‘RE-FUSING’’

5 Juli 10.00 - 21.00 / 6 Juli 10.00 - 21.00 / 7 Juli 10.00 - 21.00 / 8 Juli 10.00 - 18.00 / Schouwburg Odeon / tentoonstelling

Beeldend werk ‘‘Misleiding’’

Studenten Interieuradvies van het Deltion College exposeren rondom het thema ‘‘misleiding’’ met autonoom beeldend werk.

Beeldend werk ‘‘Misleiding’’

5 Juli 10.00 - 21.00 / 6 Juli 10.00 - 21.00 / 7 Juli 10.00 - 21.00 / 8 Juli 10.00 - 18.00 / Schouwburg Odeon / tentoonstelling

Een vernieuwend hotel grafisch vorm gegeven

Studenten Mediavormgeving (Grafisch Vormgeven) van het Deltion College hebben op hun eigen creatieve wijze invulling gegeven aan de opdracht om een vernieuwend en duurzaam concept voor een hotel te ontwerpen.

Een vernieuwend hotel grafisch vorm gegeven

5 Juli 10.00 - 21.00 / 6 Juli 10.00 - 21.00 / 7 Juli 10.00 - 21.00 / 8 Juli 10.00 - 18.00 / Schouwburg Odeon / tentoonstelling

Eldorado’ uniek in beeld gebracht

Studenten Fotografie en Video van het Deltion College hebben in beeld hun eigen interpretatie gemaakt van Eldorado.

Eldorado’ uniek in beeld gebracht

5 Juli 10.00 - 21.00 / 5 Juli 10.00 - 21.00 / 5 Juli 10.00 - 21.00 / 5 Juli 10.00 - 18.00 / Schouwburg Odeon / tentoonstelling

Kleurrijke groepen verbonden via een app

Presentatie van een app om ‘‘kleurrijke’’ groepen met elkaar te verbinden, gemaakt door studenten Mediavormgeving (Webdesign) van het Deltion College.

Kleurrijke groepen verbonden via een app

5 Juli 10.00 - 21.00 / 5 Juli 10.00 - 21.00 / 5 Juli 10.00 - 21.00 / 5 Juli 10.00 - 18.00 / Schouwburg Odeon / tentoonstelling

Kleurrijke 2D en 3D ontwerpen

Studenten Mediavormgeving (Animatie) tonen hun 2D en 3D ontwerpen rondom het thema ‘kleur’.

Kleurrijke 2D en 3D ontwerpen

5 Juli 10.00 - 21.00 / 6 Juli 10.00 - 21.00 / 7 Juli 10.00 - 21.00 / 8 Juli 10.00 - 21.00 / Schouwburg Odeon / tentoonstelling

Expositie Fashion&Styling + Mediavormgeving

Afstudeerder van de Fashion & Styling ontworpen een eindexamencollectie. De branding van deze collectie is in samenwerking met de opleiding Mediavormgeving, Mediamanagement en Fotografie

Expositie Fashion&Styling + Mediavormgeving

5 Juli 10.00 - 21.00 / 6 Juli 10.00 - 21.00 / 7 Juli 10.00 - 21.00 / 8 Juli 10.00 - 21.00 / Schouwburg Odeon / tentoonstelling

Expositie Mediavormgeving

Werk van alle jaars studenten van Mediavormgeving

5 Juli 10.00 - 21.00 / 6 Juli 10.00 - 21.00 / 7 Juli 10.00 - 21.00 / 8 Juli 10.00 - 21.00 / Schouwburg Odeon / tentoonstelling

Expositie Event&Organisatie + Mediavormgeving

Vanuit een conceptueel bedacht evenement van de opleiding Event&Organisatie hebben studenten van Mediavormgeving het artwork ontworpen.

Expositie Event&Organisatie + Mediavormgeving

5 Juli 10.00 - 21.00 / 6 Juli 10.00 - 21.00 / 7 Juli 10.00 - 21.00 / 8 Juli 10.00 - 21.00 / Schouwburg Odeon / tentoonstelling

Expositie Fotografie

De examenkandidaten fotografie Landstede vormgeving en entertainment, werken aan het project FIVE. In deze opdracht verkennen ze de stijl van voorbeelden die hen inspireren. De stijl en techniek van zo’n voorbeeldfotograaf benaderen ze vervolgens op hun eigen wijze met hun eigen foto.

Julia van ’t Hoff, Kathy Knijnenberg, Femke Verbeek

Expositie Fotografie

5 Juli 10.00 - 21.00 / 6 Juli 10.00 - 21.00 / 7 Juli 10.00 - 21.00 / 8 Juli 10.00 - 21.00 / Schouwburg Odeon / tentoonstelling

Expositie Horeca

Prikkelende uitdagingen in de keuken en restaurant. Deze afstudeerders maakten van de gerechten en gedekte tafels een kunst, wat resulteerde in creatieve, bijzondere en persoonlijke creaties.

Expositie Horeca

5 Juli 19.00 - 21.30 / Schouwburg Odeon / evenement

Fashion Forward 2018

Modeshow ‘Fashion Forward’ is een multimediaal jaarlijks evenement van formaat waar Landstede MBO-studenten van de opleiding Fashion&Styling in samenwerking met diverse andere Landstede-opleidingen hun creaties aan het Zwolse publiek tonen. Fashion Forward 2018 staat in het teken van een klassieke modeshow met een kunstzinnige aankleding. Het publiek krijgt niet alleen een ervaring van een modeshow, maar maakt ook kennis met kunst in het algemeen. Zowel in de geshowde kleding, als de aankleding en de muziek.

https://www.youtube.com/watch?v=ujzmovhBO-w & Bestandsnaam foto “Fashion Forward 1”

Fashion Forward 2018

6 Juli 20:00 - 22:00 / Schouwburg Odeon / evenement

Kick-off Architectuur Biënnale Zwolle 2018

Officiële kick-off van de Architectuur Biënnale Zwolle 2018 bij Club Cele. Keynote speaker Jeroen Everaert van Enter The Mothership over ‘architainment’ en de wow-factor van bijvoorbeeld de welbekende Markthal in Rotterdam. Met pitches van drie jonge architecten die tevens oud Windesheim studenten zijn!

Organisatie Club Cele, Hogeschool Windesheim en ZAP

https://zwolsetheaters.nl/programma/clubcele-architectuur-biennale-2018

Kick-off Architectuur Biënnale Zwolle 2018

6 Juli 22:00 - 0:00 / Schouwburg Odeon / evenement

Dansen met architecten

Voetjes van de vloer! Dansen met architecten en Donny Thé ‘Soulclap’ Als onderdeel van de Kick-off van de Architectuur Biënnale.

Organisatie Club Cele, Hogeschool Windesheim en ZAP

https://zwolsetheaters.nl/programma/clubcele-architectuur-biennale-2018

7 Juli 15.00 - 19.30 / Schouwburg Odeon / evenement

Kleinkunst & Theater

Marije de Haan en Liselot Nakken - Het Kutstuk

Wij bespreken alles.

Van het basisschool meisje tot de twintiger en alles daartussenin.

Alles.

Het is tijd om het bloot te geven.

Over ons, over de vrouw in het algemeen en over jou.

Alles.

Van borst tot tiet en van voorbips tot de keiharde waarheid over de kut.

Liselot en Marije spelen “Het Kutstuk”. Omdat ze er klaar mee zijn. Met hun opleiding dan, niet met de vrouw. Met de vrouw als inspiratiebron hebben de twee vriendinnen een voorstelling gemaakt.Een voorstelling met een ons vermaak, een kopje herkenbaarheid en een theelepel onzekerheid.


STUK!
De theatervoorstelling ‘STUK!’ van Jeffrey Kleine Koerkamp is helaas geannuleerd i.v.m. ziekte.

Kleinkunst & Theater

7 Juli 20.00 - 21.00 / Schouwburg Odeon / evenement

Live muziek - GEANNULEERD

Hygge

Het live optreden van de band Hygge is helaas geannuleerd i.v.m. ziekte.

Live muziek - GEANNULEERD
Stadkamer

6 Juli 16:00 - 17:30 / Stadkamer / evenement

Architectuur Stadkamer

Keynote speakers over de geslaagde transformatie van een kantoorgebouw naar Stadkamer met aansluitend onthulling Architectuur Plaquette

Organsatie De Stadkamer ism Saxion, ZAP en JHK architecten

https://stadkamer.nl

Architectuur Stadkamer
Voormalig politiebureau Luttikestraat

5 Juli 11:00 - 17:00uur / 6 Juli 11:00 - 19:00uur / 7 Juli 11:00 - 19:00uur / 8 Juli 11:00 - 17:00uur / Voormalig politiebureau Luttikestraat / tentoonstelling

Cibap Graduates 2018

In het voormalig politiekantoor aan de Luttekestraat (Transit) laat het Cibap eindwerk van meerdere richtingen zien. De opleiding creatief vakman toont er diverse meubelen en gebruiksvoorwerpen en er zijn stukken te zien vanuit de opleidingen binnen de domeinen Ontwerp & Productie, Ontwerp & Media en Ontwerp & Ruimte. Op de eerste verdieping is bovendien werk van een aantal docenten te zien die dit jaar hun kopstudie voltooiden aan ArtEZ.

Cibap Graduates 2018

7 Juli 14:00 - 15: 00uur / Voormalig politiebureau Luttikestraat / evenement

Graduates Q&A

Cibap afstudeerders van verschillende opleidingen vertellen deze middag alles over hun werk, en de route ernaar toe: van idee, schets, prototype tot resultaat!

korte kamperstraat

5 Juli 20:00 - 22:30 / 6 Juli 14:00 - 22:30 / 7 Juli 14:00 - 16:00 / 8 Juli 14:00 - 18:00 / korte kamperstraat / evenement

Het Vrouwenhuis

Tableau vivant

http://www.vrouwenhuiszwolle.nl/agenda/

Organisatie Het Vrouwenhuis Zwolle

Cibap ontwerpfabriek

6 Juli 10:00 - 13:00 / Cibap ontwerpfabriek / evenement

Materia

Keynote speakers over toepassing nieuwe materialen en technieken in de architectuur met aansluitend ontwerpatelier met studenten en professionals.

Organisatie Hogeschool Windesheim, ZAP en Materia: Ellen Zijlstra en Tjeerd Veenhoven


Programma

10.00u - 10.30u: Ontvangst architecten en ontwerpers, studenten, Els, en Tjeerd

10.30u – 11.20u Keynotespeakers Els Zijlstra en Tjeerd Veenhoven

11.20u – 12.00u Materia

12.00u – 13.00u Speeddate met lunch

www.materia.nl

Materia
IPO, koestraat

5 Juli 10:00 - 18:00 / 6 Juli 10:00 - 18:00 / 7 Juli 10:00 - 18:00 / 8 Juli 11:00 - 18:00 / IPO, koestraat / tentoonstelling

EXPO Bouwkunde Architectuur

PROTO tentoonstelling Bouwkunde Windesheim

Het afstudeeronderzoek bij het uitstroomprofiel Architectuur van de opleiding Bouwkunde is een praktijkgericht ontwerponderzoek. Het onderzoek gebeurt op basis van een prijsvraag of een schaduwopdracht uit het werkveld van de architectuur. De opgave is een reële opgave uit de praktijk, maar wordt onafhankelijk van een bedrijf door de student(en) uitgevoerd. Gedurende een half jaar is er in duo’s aan een zelf gekozen ontwerpopgave gewerkt.

De opgaves zijn heel divers;van transformatie, uitbreiding, renovatie, tot het ontwerpen van nieuwe architectuur.

Met panelen, maquettes en procesboek wordt het afstudeerproject zichtbaar gemaakt.

EXPO Bouwkunde Architectuur
ArtEZ

6 Juli 10.00 - 12.00 / 10 JULI 14.00 - 16.00 / 11 JULI 14.00 - 16.00 / ArtEZ / evenement

ArtEZ finals tours: Kom alles te weten over de ArtEZ kunstopleidingen

Ben je nieuwsgierig naar de opleidingen en het eindexamenwerk van de studenten van de ArtEZ academie voor Art & Design in Zwolle? Doe dan mee met de finals tours.

Tijdens de tour ontdek je nieuwe manieren om kunst te maken, ontmoet je de makers en krijg je inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

De tours vinden plaats op:

vrijdag 6 juli

10.00 - 12.00 uur

dinsdag 10 juli

14.00 - 16.00 uur

woensdag 11 juli

14.00 - 16.00 uur


Deelname is gratis, aanmelden kan door te mailen naar artdesign.zwolle@artez.nl

ArtEZ finals tours: Kom alles te weten over de ArtEZ kunstopleidingen

5 Juli 11.00 - 21.00 / 6 Juli 11.00 - 21.00 / 7 Juli 11.00 - 18.00 / 8 Juli 11.00 - 17.00 / ArtEZ / tentoonstelling

ArtEZ finals Academie voor Art & Design Zwolle, 5 t/m 15 juli 2018

De eindexamen studenten van ArtEZ Academie voor Art & Design in Zwolle presenteren van 5 t/m 15 juli hun eindexamenwerk. Het moment om kennis te maken met de nieuwe lichting striptekenaars, animatoren, illustratoren, ruimtelijk ontwerpers, interieurvormgevers, grafisch ontwerpers en docenten beeldende kunst en vormgeving.

Benieuwd naar het finals aanbod per opleiding? Kijk dan op één van de links hieronder:

Animation Design
Comic Design
Graphic Design
Illustration Design
Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
Interieurarchitectuur (IN__architectuur Associate degree)
Interieurarchitectuur (IN__architectuur Bachelor)
Master Interieurarchitectuur (IN__architecture)
Master Kunsteducatie

Naast de tentoonstellingen van de studenten, is er tijdens de finals Art & Design Zwolle meer te zien en te doen. De ROOMdag HUMAN MATTERS FUTURE biedt een programma over actualiteit en de betekenis van kunst, design en kunstonderwijs. Tijdens de ArtEZ finals tours ontdek je nieuwe manieren om kunst te maken, ontmoet je de makers en krijg je inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Oud-studenten laten hun werk zien bij Retroperspectief.

Kijk voor het volledige programma op finals.artez.nl

ArtEZ finals Academie voor Art & Design Zwolle, 5 t/m 15 juli 2018
Bij Giel

5 Juli 11.00 - 21.00 / 6 Juli 11.00 - 21.00 / 7 Juli 11.00 - 18.00 / 8 Juli 11.00 - 17.00 / Bij Giel / tentoonstelling

Retroperspectief- ArtEZ alumni uit Kampen, dertig jaar later, 4 t/m 15 juli 2018

De klas van 1988- na dertig jaar weer samen

met Hiske Dijkstra, Marc de Groot, Gerald Jager, Irma Horstman, Jaap Kater Meindert Osinga, Elsa Visser, Pim Knaup (docent)

De eindexamenkandidaten van de beeldhouwklas van dertig jaar geleden te Kampen, sluiten aan bij de Artez finals 2018 in Zwolle.

De kunst blijft verbinden, naast activiteiten als cameraman, interieurbouwer, kunst docent, land artist, steenhouwer en yoga docent. De kunst en het ruimtelijk werk in het bijzonder, loopt als een rode draad door het werkzame leven van al deze mensen.

Aristoteles zei: “Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van de dingen weer te geven, maar het innerlijk…. Dat is de echte werkelijkheid”. Het is de noodzaak voelen om weer te geven dat wat van binnen leeft.

OPENINGSTIJDEN

dinsdag t/m vrijdag 11.00 - 21.00 uur
zaterdag 11.00 - 18.00 uur
zondag 11.00 - 17.00 uur
maandag gesloten
Retroperspectief- ArtEZ alumni uit Kampen, dertig jaar later, 4 t/m 15 juli 2018
Fraterhuis

5 Juli 11:00 - 13:00 en 17:00 - 19:30 / 6 Juli 11:00 - 13:00uur / 7 Juli 11:00 - 13:00uur / Fraterhuis / evenement

PROTO on film

In filmtheater Fraterhuis is gedurende PROTO in loop filmisch afstudeerwerk te zien van verschillende creatieve opleidingen in Zwolle.

De volgende mini films worden getoond:


Cibap - Fase 4

Doris Smit – mrgrt

Jasper Polderman - Integrative Diagnostics

Joost van der Loon - Grenzelooswerk

Manon Schepers - Oorverdovend

Niels van der Veen - The Plastic Sea

Cibap - Audiovisueel

Joey Peters – The Box

Demi Gomez - Tranquilo

Kevin Camphuis - Manoyeah (docu)

Wilco Verhoef – Misosium

Deltion College – Audiovisueel

Thema: Eldorado

Wilmard Booi - SC Genemuiden (docu)

Monny Su - Passing by (drama)

Dieter van Rhijn - Mijn Vlam (docu)

Claudia Pieper - That we Exist (drama)

Adinda Berends - Adinda Berends (drama)

PROTO on film
Stadhuis

5 Juli 16.30 - 18.00 / Stadhuis / evenement

Opening proto

Officiële opening van PROTO 2018 omlijst door muziek.

Opening proto

5 Juli 16:00 - 20:00uur / Stadhuis / evenement

Festival “Mijn Zwolle van morgen”

Open inloop festival voor alle Zwollenaren met variëteit aan serieuze onderwerpen en licht entertainment. Het festival gaat in op de grote veranderingen die op onze stad afkomen; klimaat en energie, mobiliteit en gezondheid. Met tentoonstelling ‘De staat van Zwolle’.

Organisatie Gemeente Zwolle ism De Nieuwe Hanze Unie: Nadine Krol en Johan van de Graaf

www.zwolle.nl/omgevingsvisie

Festival “Mijn Zwolle van morgen”

6 Juli 14.00 uur / 7 Juli 14.00 uur / 8 Juli 14.00 uur / Stadhuis / evenement

Zo zie je alles - PROTO routes

Een route langs de hoogtepunten van PROTO

Elke festivaldag om 14.00 uur heb je de kans om gratis meegenomen te worden langs de hoogtepunten van PROTO. Tijdens de route ontmoet je studenten, kijk je achter de schermen en ontdek je nieuw Zwols talent. De routes worden begeleid door de directeuren van de betrokken Zwolse onderwijsinstellingen en duren ongeveer anderhalf uur.

Aanmelden hoeft niet. U kunt gewoon vanaf de ingang van het stadhuis meelopen.

Start: ingang van het Stadhuis Zwolle, Grote Kerkplein 15.
Wanneer: vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli om 14.00 uur.

Zo zie je alles - PROTO routes
Sassenpoort

6 Juli 20:00 - 21:30 / 7 Juli 20:00 - 21:30 / 8 Juli 15:00 - 16:30 en 20:00 - 21:30 / Sassenpoort / evenement

De Oversteeg

Architectuurtheater

http://www.tiz.nu/

Organisatie Theater Initiatief Zwolle ism Brassband David. Regiseur Stan Fritschy

Startpunt is de Sassenpoort!

De Oversteeg