proto zwolle

Schouwburg Odeon / opening / Deltion

Opening PROTO 2019

Van 28 t/m 7 juli vindt in Zwolle de tweede editie van het Art & Design event PROTO plaats. Tien dagen lang is er op verschillende locaties in Zwolle werk van meer dan 200 afstudeerders en professionals in de kunst en vormgeving te zien.

De ‘creatieve industrie’ is een topsector van waarde: regionaal, nationaal èn internationaal. Kunst en vormgeving doet ertoe: Dutch Design is een wereldmerk. De afgelopen jaren is deze ‘industrie’ uitgegroeid tot één van de topsectoren in de regio. We realiseren ontwerpen, voeren creatieve ideeën uit en creëren oplossingen voor vragen waarop de antwoorden niet direct vanzelfsprekend zijn.
Met PROTO hebben we een bijzondere combinatie gemaakt van de eindexposities van studenten van van ArtEZ, Cibap, Deltion, Landstede, Windesheim en Zone.college. Naast de talenten van de genoemde opleidingen, zijn er in dit jaar ook diverse Zwolse partners die zich met kunst en vormgeving bezighouden aangehaakt. We hopen zo elk jaar een uitgebreider programma te kunnen bieden, waardoor we op termijn in Zwolle een Art & Design event van (inter)nationale betekenis hebben staan.
Hierbij nodigen we u van harte uit voor de feestelijke opening van PROTO 2019 op vrijdag 28 juni in Schouwburg Odeon.

Programma

16.00-16.15 uur Ontvangst gasten

16.15-16.20 uur Openingswoord door Henk Hagoort, voorzitter college van bestuur Windesheim, namens stuurgroep PROTO
16.20-16.25 uur Gerard Van Dooremolen (bestuurslid Zwolle Fonds en voorzitter City Centre, over het economisch belang van de ‘creatieve industrie’)
16.25-16.40 uur Jeroen Bark (ontwerpbureau Viesrood, over de betekenis van Art & Design)
16.40-16.50 uur Openingshandeling
16.50 uur Hapje en drankje

Wilt u meer van PROTO zien? Vanaf vrijdag 28 juni kunt u al genieten van diverse exposities en evenementen in de Zwolse binnenstad.

We horen graag of u bij de opening aanwezig bent.

aanmelden voor de opening

Wanneer

28/06 - 16:00 uur tot 17:00 uur

Waar

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25, 8011 ND Zwolle
Toon op Maps