×
Home Werk Ontdek Info Talenten

Chanel Pauw
20 jaar
creatief vakman

Wat maakt je een talent?
Ik vertel met mijn kleding een verhaal en ik los een maatschappelijk vraagstuk op. Mijn afstudeerwerk is een broek die geïnspireerd is op het verhaal van mijn zusje. Ze zat niet lekker in haar vel. Ik heb een broek gemaakt die iedereen past, dik, dun, lang, kort. Het kledingstuk past zich aan jou aan i.p.v. andersom.

Hoe raak je geïnspireerd?

Ik ben een danser. Ik maak graag goede kleding voor danser te vinden die hip zijn, lekker zitten. Dat zie je terug in mijn werk. Ik maak veel mindmaps, ga de natuur in. Ik ben ook wel spiritueel. De kracht van edelstenen, Chinese geneeskunde, reiki, ze horen bij mijn leven. Ik vermijd zoveel mogelijk social media, ik zoek de rust in mijn hoofd. Zodoende maak ik eigen keuzes en bepaal ik zelf het pad dat ik bewandel.

Wie is je grote voorbeeld?
Mijn vader, hij leert me veel, zet me altijd aan het denken. Hij heeft me geleerd om mezelf te zijn, gewoon te maken wat ik wil en niet om een ander.

Welke stijl kenmerkt het werk van Chanel?
Urban, Streetstijl, uitgesproken, exclusief

Wat wilde je worden toen je klein was?
Goudsmit of bloemist

Wat is je Quilty Pleasure?
Barbiefilms, eigenlijk alle kinderfims, ze doen me denken aan vroeger. Die fantasie is heerlijk

Wat is creativiteit voor jou?
Je zelf kunnen uiten, je laten inspireren door bijna alles, vaak ergens aan beginnen en ergens anders uitkomen. Creatieve makers kunnen wat toevoegen aan duurzaamheid en zelfexpressie, op gebied van diversiteit. Het zijn kleine toevoegingen aan de samenleving maar kunnen grote gevolgen hebben. We moeten samen blijven komen, ‘jammen’ met creatieven dat kan goed werken. Net als met dansen, hoe je inspeelt op het ritme of de beweging van een ander, samen wordt het nog mooier

Wat ga je het komende jaar doen?
Ik ben net afgestudeerd, ik ga een tussenjaar doen om daar eens goed over na te denken.

Waar zien we je over 5 jaar?
Ik heb een eigen lijn en een eigen winkel. Mijn kleding kenmerkt zich door duurzaamheid en exclusiviteit.

Chanel
Proto Zwolle // 24 juni t/m 11 juli //
Proto Zwolle // 24 juni t/m 11 juli //