×
Home Werk Ontdek Info Talenten

ROBIN MULDER
INTERIEURADVISEUR

Wat maakt je een talent?
Ik hoop dat ik stiekem al een handtekening achterlaat in mijn ontwerpen. Ik kies voor slanke belijningen, strakke vormgeving, maar rommelige verlichting. Licht is belangrijk dat mag je laten zien. Het lijnenspel in een interieur is erg belangrijk.

Hoe raak je geïnspireerd?
Ik ben al aan het werk bij beide stagebedrijven waar ik ooit stage voor liep. Ardesch en OOST5. Ze wilden graag dat ik bleef en ik leer er veel, maar raak vooral ook geïnspireerd. En in mijn dromen. ‘S nachts droom ik over dingen die ik zie en die ik dan op een andere manier wil vormgeven. De vorm van oude gebouwen bieden me vaak inspiratie. Een traphekje of een balkon daar pak ik dan een stukje uit en pas dat toe in totaal iets anders.

Wie is je grote voorbeeld?
Dan als voorbeeld toch wel Le Corbusier. Maar ik wil me vooral ontwikkelen in mijn eigen manier van denken en ontwerpen.

Wat wilde je worden toen je klein was?
Ik dacht nooit aan dit beroep. Ik ben hier echt terecht gekomen door een loopbaanadviseur. Behalve dat ik vroeger veel van Lego hield, viel het ‘blokje’ pas tijdens dat gesprek.

Wat is creativiteit voor jou?
Iedereen ziet wat anders. Het gaat over Ontwerpen en Gedachten. Creativiteit zet je vaak aan het denken. Creativiteit is zo breed, voor mij gaat dat bijvoorbeeld al over het nadenken over de vorm van een straattegel.

Wat ga je het komende jaar doen?
Ik wil verder leren en mijn doel is een interieurarchitectuur studie volgen op de kunstacademie.

Waar zien we je over 5 jaar?
Dan ben ik waarschijnlijk nog steeds aan het studeren. Maar ik wil grote dingen doen later. Ik wil mijn naam vestigen tussen de grote architecten. Daarvoor zal ik vlieguren moeten maken, mijn eigen handtekening doorontwikkelen. Ik wil niet alleen vanuit klantperspectief werken, maar verder met datgene wat ik zelf creëer. Wat daarvoor nodig is? Mijn gevoel volgen en gewoon doen. Niet over alles nadenken of je er wel toe in staat bent. Ik denk dat met veel oefening iedereen tot veel in staat is.

Robin
Proto Zwolle // 24 juni t/m 11 juli //
Proto Zwolle // 24 juni t/m 11 juli //